Doorbreek herhalende patronen: durf in de spiegel te kijken

Gepubliceerd op 15 augustus 2024 om 14:21

Welke patronen herhalen zich in jouw leven?

Als je in je omgeving steeds wordt geconfronteerd met het gevoel dat je niet goed genoeg bent, kun je ervoor kiezen om je omgeving te veranderen. Maar zelfs in een nieuwe omgeving kun je ontdekken dat hetzelfde gevoel blijft bestaan.

Als je het idee hebt dat je niet wordt gehoord of gezien, kun je een andere omgeving zoeken. Maar ook daar kun je merken dat je opnieuw wordt genegeerd.

Als je telkens ervaart dat mensen over je grenzen heen gaan, kun je ervoor kiezen om afstand te nemen en jezelf te isoleren. Toch zul je na verloop van tijd merken dat er opnieuw mensen op je pad komen die je grenzen overschrijden.

De overtuigingen en ideeën die in jou leven, zullen zich manifesteren in de wereld om je heen. Mensen reageren op wat er in jou speelt.

Zolang je je gedachten en overtuigingen niet verandert, blijf je dezelfde energie aantrekken. Je kunt jezelf als slachtoffer zien en denken dat je geen betere situatie verdient, of je kunt aan de slag gaan met wat er in jou omgaat.

Het is helemaal niet verkeerd om van omgeving te veranderen als je merkt dat er geen rekening met je wordt gehouden of als je niet wordt gehoord of gezien.

Maar zolang je de oorzaken buiten jezelf zoekt en niet naar jezelf kijkt, zal er niets veranderen. De buitenwereld is een spiegel die je precies laat zien wie er voor staat. Durf jij in de spiegel te kijken?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.